Processen

Fremstillingen af din tandprotese

Processen

Når du skal have lavet din nye tandprotese, skal du besøge os på klinikken 3-5 gange over 3-4 uger. Hvert besøg varer cirka 30-60 minutter.

Undersøgelse og valg af protese

Du starter dit forløb hos os med en undersøgelse og snak om valg af tandprotese og muligheder. Vi gennemgår forløbet sammen med dig og hjælper med ansøgning hos kommunen (hvis dette er muligt for dig).

Opstart

Vi laver det første aftryk og gennemgår tandvalg, farvevalg, sammenbid og laver div. målinger af højde, bid, og mellemrum osv.

Hvis du skal have stålgane eller stålstel, skal vi tage et sekundært aftryk til den.

Prøvning

Nu er din vokskopi klar og du skal se og prøve den på. Vi sikrer at du er tilfreds med det kosmetiske udtryk, og vi gennemgår det funktionelle. Det er muligt at varme voksen op og flytte tænderne, til læbefylde og tandopstilling er lige som du ønsker det.

Herefter laver vi et nyt sammenbid til dig.

Aflevering og tilpasning

Nu er din nye tandprotese klar. Du får den på i klinikken, hvor vi tilpasser de sidste ting, så alt er som det skal være, når du går ud af døren. Vi gennemgår sammen hvordan du skal pleje og vedligeholde din nye tandprotese, og hvordan du kommer bedst gennem tilvænningspersioden.

Kontrol og tilpasningsgaranti

Vi aftaler en dato for hvornår du kommer forbi klinikken til en kontrol, hvor vi laver eventuelle tilretninger og justeringer. Vi renser og tjekker at alt er, som det skal være.

Det første år har du tilpasningsgaranti, uanset type af protese.

Det er vigtigt for os, at du får størst glæde og gavn af din protese – og derfor er det nogle gange nødvendigt med tilpasning af bid og aflastning af evt. tryksmerter.

Årlig kontrol og rens

For at vi kan give dig den lange garanti, og for at du får det bedste ud af din tandprotese, er det vigtigt, at du kommer til dit årlige eftersyn. Hvert år, når det er ved at være tid til dit eftersyn, sender vi et brev til dig.

Til dit årlige eftersyn gennemgår vi dit bid, pasformen og dine slimhinder. Derudover får du renset for tandsten og eventuelle misfarvninger – og til slut pudser og polerer vi din tandprotese.